A raklett vagy raclette Svájcból származó érlelt, félkemény sajtkülönlegesség. A svájciak legkedveltebb étele.
Általában héjában főtt burgonyára olvasztják gyöngyhagymával, uborkával és különféle zöldségekkel fogyasztják. De nagyon finom pirított bagettre olvasztva is.
Készítését egy svájci sajtmestertől tanultam.
Minimum 2 hónapig, maximum 6 hónapig érlelem.
Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik.
Kézműves termék, a vákuumozott sajtcsomagok súlya kb. 250-350g.
Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só.
Otthoni olvasztása:
Egy szelet raklett sajt sajtgyaluval, vagy sajtreszelővel való felszeletelése vékony szeletekre. A sajt kérgét is nyugodtan belevághatjuk, ettől az íze még különlegesebb lesz. Teflon vagy kerámia serpenyőben nagyon alacsony lángon, zsiradék hozzáadása nélkül megolvasztható. Nem szabad sokáig melegíteni, amint folyós állagúvá vált a sajt, lehet is csurgatni az ételre.
A raklett vagy raclette Svájcból származó érlelt, félkemény sajtkülönlegesség. A svájciak legkedveltebb étele.
Általában héjában főtt burgonyára olvasztják gyöngyhagymával, uborkával és különféle zöldségekkel fogyasztják. De nagyon finom pirított bagettre olvasztva is.
Készítését egy svájci sajtmestertől tanultam.
Minimum 2 hónapig, maximum 6 hónapig érlelem.
Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik.
Kézműves termék, a vákuumozott sajtcsomagok súlya kb. 250-350g.
Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só.
Otthoni olvasztása:
Egy szelet raklett sajt sajtgyaluval, vagy sajtreszelővel való felszeletelése vékony szeletekre. A sajt kérgét is nyugodtan belevághatjuk, ettől az íze még különlegesebb lesz. Teflon vagy kerámia serpenyőben nagyon alacsony lángon, zsiradék hozzáadása nélkül megolvasztható. Nem szabad sokáig melegíteni, amint folyós állagúvá vált a sajt, lehet is csurgatni az ételre.
Szemetgyönyörködtető olvadása magával ragadó.
Jó étvágyat!
Baráti üdvözlettel: Németh család