Sárvár Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Alpokalja Sajt

Alpokalja Sajt

RENDELÉSI LEHETŐSÉG: 2 hetente


Családi gazdaságból származó probiotikus sajtok. 

Az Alpokalján, Répcevisen található többgenerációs családi gazdaságunk. Növénytermesztéssel, állattenyésztéssel és sajtkészítéssel foglalkozunk. Állattenyésztésünkben magyar tarka tehenek adják a kiváló minőségű tejet a sajtkészítéshez. Fontosnak tartjuk, hogy a termőföldtől az asztalig, minden egyes folyamatot nagy gondossággal a kezünkben tartsunk. Teheneik saját kaszálókról származó szénát fogyasztanak, az általuk adott szénatej a jó minőségű, adalékanyagoktól mentes sajt alapja.

Sajtpincénkben félkemény és kemény sajtokat érlelünk természetes módon, melyek 2 hónaptól akár éveken keresztül is érnek.
,,Tekergő” (natúr parenyicánk) és ,,Jóska bátyám kedvence” (érlelt félkemény sajtunk) 2021 és 2022-ben ezüst minősítést kapott a Magyar Sajtmustrán.

 

Ne feledjétek: ,, Ételed az életed! "

facebook.com/alpokaljasajt

 

Baráti üdvözlettel: Németh család

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
biodinamikus, bio
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
cukormentes
sls free
Állatkísérletmentes
Pálmaolajmentes
Parabénmentes
Lejárat közeli termék
Előrendelhető termék
vegán
Ajándékcsomag
Ár szerint
A termelő jelenleg szünetelteti a rendelést, nézzen vissza később.

,,Suhanc’’ sajt

Régi nevén trappista sajt A trappista a magyarok egyik kedvenc sajtja. Mégis, ha megnézitek a boltok polcain lévő termékek összetevőit, láthatjátok az adalékanyagokat. (A nátrium-nitrit, a kálium nitrit és nitrát toxikus az emberi szervezet számára, a zsírból vajat készítenek, az olcsóbb pálmaolaj pedig a zsírtalanított tejbe kell.) Sajtunk nem tartalmazza a fent felsorolt káros összetevőket. Természetes módon készítjük, egy hónapos érlelés után csomagoljuk. Teljes tejből készül (3,8-4,2%-os zsírtartalmú tejből) így az állaga lágy és krémes. Nem kell félni a magas zsírtartalomtól, hiszen a zsírban oldódó vitaminok ( A, D, E, K vitamin) így bent maradnak a sajtban. 250-350g-os kiszerelésekben vákuumcsomagoljuk, így akár hónapokig is megőrzi minőségét. Szendvicsekbe tökéletes választás. :) ,, Ételed az életed! "   Baráti üdvözlettel: Németh család

2100 Ft / db
7000 Ft/kg

,,Tűzrőlpattant" grillsajt

Kézműves grillsajt  Natúr, bükkfán füstölt tehéngomolya melyet elsősorban grillezésre ajánlok, de önmagában fogyasztva is különleges. Serpenyőben egyszerűen elkészíthető, ajánlatos 1 cm-es vastagságú szeletekre felszelni, előmelegített nagyon forró serpenyőben hirtelen átsütve, mint a steaket, ha jól csináljuk nem folyik szét, és mindkét oldalára barna kérget tudunk pirítani. Vákuumcsomagolva minőségét 2 hónapig megőrzi.  

1685 Ft / csomag
6740 Ft/kg

Bükkfán füstölt trappista sajt 300g

A trappista a magyarok egyik kedvenc sajtja. Természetes bükkfaforgácson füstölt sajtunkat a füstölést megelőzően egy hónapig érleljük. Teljes tejből készül (3,8-4,2%-os zsírtartalom) így az állaga lágy és krémes. Nem kell félni a magas zsírtartalomtól, hiszen a zsírban oldódó vitaminok ( A, D, E, K vitamin) így bent maradnak a sajtban. Vákuumcsomagoljuk, így akár hónapokig is megőrzi minőségét. Szendvicsekbe tökéletes választás. :) Kézműves termék, a csomagok súlya kb 200-300g. Összetevők: magyartarka tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só, ,, Ételed az életed! "

2160 Ft / db
7200 Ft/kg

Fiatal magyartarka keménysajt

Egy krémesebb, lágyabb ízvilággal gurul hozzátok ez a sajt. 4-6 hónapos érlelést követően selymes ízét a fiatalabbak is szeretni fogják. Nem tolakodó, de nem is naturális az ízvilág. Büszkeségünk továbbra is az öreg (8 Hó+) magyartarka keménysajt marad, és türelemmel várjuk, hogy beérjenek Karácsonyra, addig is fogadjátok szeretettel a fiatalabb változatát. Egy őshonos és veszélyeztetett fajta, a magyartarka szarvasmarha tejének kiemelkedő tulajdonságait hivatott megőrizni. Ebben a profitorientált világban nem helytálló a fajta tejtermelése az ipari holstein-frízzel szemben. Tejének beltartalmi értékei viszont kiemelkedően jobbak, fehérje és zsírtartalma kiváló a sajtkészítésre. Szigorú feltételekkel készült eredetvédett termék, mindösszesen két helyen készül az országban. Dunaharasztiban (Paraszt Sajt) és nálunk az Alpokalján. Teljes tejből adalékanyag mentesen készítem. Lucfenyő deszkán érlelem természetes kéregflórával. Az érlelés előrehaladtával íze karakteresebb lesz, szemmel látható ropogós fehérjekristályok alakulnak ki a sajtban. Letisztult ízjegyei, diós és réti virág illatjegyeket hordoznak.  

2565 Ft / db
9500 Ft/kg

Görögszénamagos sajt

Görögszánamagos sajt Hasonlóan készítem mint a trappistát, azonban préselés előtt görögszénamagot keverek a sajtba. Az érés során a görögszénamag átjárja az egész sajtot, így teljes lesz az íze. Félkemény sajt, melyet kéregflórával érlelek, természetes módon.

2100 Ft / db
7000 Ft/kg

Gyümölcsös joghurt

Magyartarka tehéntejből készült joghurtunk. A görögjoghurtnál lágyabb, folyósabb. A műanyag pohár aljába gyümölcslekvárt teszünk, erre jön a joghurt, majd lehegesztjük a pohár fedelét. Összetevők: Hőkezelt magyartarka tehéntej (szénatej), probiotikus kultúra, gyümölcslekvár Fogyasszátok egészséggel!

750 Ft / db
3000 Ft/l

Jóska Bátyám Kedvence (Az év legjobb magyar sajtja)

Készítését a Székelyföldön élő Bányász Józseftől tanultam, ezért róla neveztem el. Minimum 2 hónapig érlelt svájci (Bergkäse, Appenzeller típusú), félkemény sajt. 2021-ben és 2022-ben ezüstérmes lett a Magyar Sajtmustrán. 2025-ben a sajtbírák az év legjobb magyar sajtjának választották. A laktáz enzim 2 hónap alatt már lebontja a laktózt a sajtban, így érzékenyek is fogyaszthatják. Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik. Kézműves termék, a vákuumozott sajtcsomagok súlya kb. 250-350g. Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só.   ,,Ételed az életed"    

3000 Ft / db
10000 Ft/kg

Kakukkfüves sajt

Kakukkfüves sajt: Hasonlóan készítem mint a trappistát, azonban préselés előtt szárított kakukkfüvet keverek a sajtba. Az érés során a kistermelői kakukkfű átjárja az egész sajtot, így teljes lesz az íze. Félkemény sajt, melyet kéregflórával érlelek, természetes módon.

2160 Ft / db
7200 Ft/kg

Köményes sajt

Hasonlóan készítem mint a trappistát, azonban préselés előtt köménymagot keverek a sajtba. Az érés során a fűszerkömény átjárja az egész sajtot, így teljes lesz az íze. Félkemény sajt, melyet kéregflórával érlelek, természetes módon.

2160 Ft / db
7200 Ft/kg