A valódi teljes kiőrlésű liszt esetében a gabonamag minden összetevőjének, azaz a magnak a korpának és a csírának is természetes arányban kell a lisztben lennie. Sötétebb színe is ennek köszönhető és tápanyag tartalma is ezért teljesebb,mint a fehérlisztnek. Az őrlés során megtartja rost, vitamin és tápanyag tartalmát. A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz káliumot, kálciumot és magnéziumot, valamint többféle E és B vitamint. Nagyobb rosttartalma hozzásegít a teltségérzet kialakulásához és jótékony hatással van az anyagcserére és a vércukorszintre is kevésbé káros. Keverd más lisztekkel vagy használd önmagában sütemények, kenyerek, levesek és főzelékek sűrítéséhez! Összetevők: bio teljes kiőrlésű búza Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz hűvös helyen tartandó.
Alacsony sikértartalma miatt nem célszerű tisztán rozslisztből kenyeret készíteni! A tökéletes eredményért keverd más lisztekkel! Keményítője eltér a búzaliszt keményítőjétől, a vizet jobban képes magába zárni, így a rozskenyér hosszabb ideig friss marad! A valódi teljes kiőrlésű liszt esetében a gabonamag minden összetevőjének, azaz a magnak a korpának és a csírának is természetes arányban kell a lisztben lennie. Sötétebb színe is ennek köszönhető és tápanyag tartalma is ezért teljesebb,mint a fehérlisztnek. Az őrlés során megtartja rost, vitamin és tápanyag tartalmát. A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz káliumot, kálciumot és magnéziumot, valamint többféle E és B vitamint. Nagyobb rosttartalma hozzásegít a teltségérzet kialakulásához és jótékony hatással van az anyagcserére és a vércukorszintre is kevésbé káros. Összetevők: bio teljes kiőrlésű rozs Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz, hűvös helyen tartandó.
A tönkölybúza az ősi gabonák közül a legismertebb fajta, mely kellemes diós ízvilágával és könnyű kezelhetőségével lopta be magát az emberek szívébe. A valódi teljes kiőrlésű liszt esetében a gabonamag minden összetevőjének, azaz a magnak a korpának és a csírának is természetes arányban kell a lisztben lennie. Sötétebb színe is ennek köszönhető és tápanyag tartalma is ezért teljesebb,mint a fehérlisztnek. Az őrlés során megtartja rost, vitamin és tápanyag tartalmát. A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz káliumot, kálciumot , szelént , vasat és magnéziumot, valamint többféle E és B vitamint. Nagyobb rosttartalma hozzásegít a teltségérzet kialakulásához és jótékony hatással van az anyagcserére és a vércukorszintre is kevésbé káros. Kezdőknek különösen ajánlott. Keverd más lisztekkel vagy használd kovászos, élesztős kenyerek, piskóták,pékáruk, kekszek, pizzák készítéséhez. Összetevők: bio teljes kiőrlésű tönkölybúza Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Mákliszt – süss, főzz erőt, egészséget A mákliszt a mákolaj sajtolása után visszamaradó, finomra darált alapanyag, amely rendkívül értékes tápanyagokat tartalmaz. Magas fehérjetartalmának és ásványi anyagokban gazdag összetételének köszönhetően egyre népszerűbb az egészségtudatos konyhákban. Különösen kalcium-, magnézium-, vas- és cinktartalma kiemelkedő, így támogatja a csontok egészségét, a vérképzést és az immunrendszer megfelelő működését. Mivel a mákliszt természetesen gluténmentes, azok is bátran fogyaszthatják, akik érzékenyek a gluténra, vagy speciális diétát követnek. Bizonyos esetekben helyettesítheti a hagyományos liszteket. Felhasználható süteményekhez, kenyerekhez, müzlihez, joghurtokhoz keverve, de sűrítésre is alkalmas, mivel jól felszívja a folyadékot. Emellett remek helyettesítője a darált máknak, ha egy könnyebb, szárazabb állagot szeretnénk elérni. Mákliszt vs. hagyományos liszt A hagyományos búzaliszthez képest a mákliszt táplálóbb és tisztább, hiszen semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, kizárólag a mák természetes beltartalmi értékeire épül. Bár nem rendelkezik olyan erős nedvességmegkötő képességgel, mint a búzaliszt, rosttartalma segíthet a megfelelő emésztés fenntartásában. Egészségügyi előnyei Vérképző és csonterősítő Jótékony hatással van az agyműködésre Támogatja a szív- és érrendszert Szépíti a bőrt és a hajat Naponta 1-2 evőkanál mákliszt joghurtba keverve hozzájárulhat az egészséges étrendhez. Természetes, tiszta, és ízletes módja a szervezet támogatásának! Ha szeretnéd kipróbálni a máklisztet, keresd a Mákcentrum prémium minőségű termékei között!
Mákliszt – süss, főzz erőt, egészséget A mákliszt a mákolaj sajtolása után visszamaradó, finomra darált alapanyag, amely rendkívül értékes tápanyagokat tartalmaz. Magas fehérjetartalmának és ásványi anyagokban gazdag összetételének köszönhetően egyre népszerűbb az egészségtudatos konyhákban. Különösen kalcium-, magnézium-, vas- és cinktartalma kiemelkedő, így támogatja a csontok egészségét, a vérképzést és az immunrendszer megfelelő működését. Mivel a mákliszt természetesen gluténmentes, azok is bátran fogyaszthatják, akik érzékenyek a gluténra, vagy speciális diétát követnek. Bizonyos esetekben helyettesítheti a hagyományos liszteket. Felhasználható süteményekhez, kenyerekhez, müzlihez, joghurtokhoz keverve, de sűrítésre is alkalmas, mivel jól felszívja a folyadékot. Emellett remek helyettesítője a darált máknak, ha egy könnyebb, szárazabb állagot szeretnénk elérni. Mákliszt vs. hagyományos liszt A hagyományos búzaliszthez képest a mákliszt táplálóbb és tisztább, hiszen semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, kizárólag a mák természetes beltartalmi értékeire épül. Bár nem rendelkezik olyan erős nedvességmegkötő képességgel, mint a búzaliszt, rosttartalma segíthet a megfelelő emésztés fenntartásában. Egészségügyi előnyei Vérképző és csonterősítő Jótékony hatással van az agyműködésre Támogatja a szív- és érrendszert Szépíti a bőrt és a hajat Naponta 1-2 evőkanál mákliszt joghurtba keverve hozzájárulhat az egészséges étrendhez. Természetes, tiszta, és ízletes módja a szervezet támogatásának! Ha szeretnéd kipróbálni a máklisztet, keresd a Mákcentrum prémium minőségű termékei között!