Új termékek

Fiatal magyartarka keménysajt
Egy krémesebb, lágyabb ízvilággal gurul hozzátok ez a sajt. 4-6 hónapos érlelést követően selymes ízét a fiatalabbak is szeretni fogják. Nem tolakodó, de nem is naturális az ízvilág. Büszkeségünk továbbra is az öreg (8 Hó+) magyartarka keménysajt marad, és türelemmel várjuk, hogy beérjenek Karácsonyra, addig is fogadjátok szeretettel a fiatalabb változatát. Egy őshonos és veszélyeztetett fajta, a magyartarka szarvasmarha tejének kiemelkedő tulajdonságait hivatott megőrizni. Ebben a profitorientált világban nem helytálló a fajta tejtermelése az ipari holstein-frízzel szemben. Tejének beltartalmi értékei viszont kiemelkedően jobbak, fehérje és zsírtartalma kiváló a sajtkészítésre. Szigorú feltételekkel készült eredetvédett termék, mindösszesen két helyen készül az országban. Dunaharasztiban (Paraszt Sajt) és nálunk az Alpokalján. Teljes tejből adalékanyag mentesen készítem. Lucfenyő deszkán érlelem természetes kéregflórával. Az érlelés előrehaladtával íze karakteresebb lesz, szemmel látható ropogós fehérjekristályok alakulnak ki a sajtban. Letisztult ízjegyei, diós és réti virág illatjegyeket hordoznak.

Gyümölcsös joghurt
Magyartarka tehéntejből készült joghurtunk. A görögjoghurtnál lágyabb, folyósabb. A műanyag pohár aljába gyümölcslekvárt teszünk, erre jön a joghurt, majd lehegesztjük a pohár fedelét. Összetevők: Hőkezelt magyartarka tehéntej (szénatej), probiotikus kultúra, gyümölcslekvár Fogyasszátok egészséggel!



"Pilóta" keksz csomag (200 gr)
Fogyasztható az átvételtől számítva (nap) 8 nap Javasolt tárolási hőmérséklet (°C) 5-10 Mentesség: Glutén, laktóz, tejmentes, Allergének:



Mákos berlíner
Fogyasztható az átvételtől számítva (nap) 8 nap Javasolt tárolási hőmérséklet (°C) 5-10 Mentesség: Glutén, tejmentes, Allergének: mák, citromhéj.

Szilva lekvár fügével és fehéjjal
Aromás érett szilváhiz adtunk fügét , nagyon minimális nádcukrot és csipetnyi fahéjat. Mindezt sütőben készítettük a kívánt sűrűségűre. Remek ízhatású lekvárt kaptunk,kóstoljátok bátran !!! Hőkezeléssel tartósított, felbontás után hűtőben tárolandó.


Vegyes zöldség csomó
Vegyszer mentes gazdálkodást folytató kertünkben termett zöldségekből áll. 3 sárgarépa és 2 fehérrépa ,egy szál zeller zöld - ha kisebbek természetesen több darab.

Főzőtök
Vegyszer mentes gazdálkodást folytató kertünkben termett tök. Zsenge. Az ár 1 db- ra vonatkozik, melynek súlya 1,5-3 kg közötti.




Fagyasztott gluténmentes pékáruk
A termékek kiolvasztás után, hőkezelést igényelnek! Elkészítési leírás termékenként mellékelve Felovasztott termékeket visszafagyasztani tilos! Sajtosrúd: fagyasztott állapotban süthető 190°C előmelegített sütőben, 20 perc (aranybarnára) Csak gluténmentes! Kakaós csiga: Elősütött, kiengedés után 160°C 4-5 perc vagy airfryerben is süthető Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes, krémje tejet tartalmazHAT! Túróstáska (glutén-,laktózmentes), meggyes párna( glutén-,tejmentes) - csokis párna (glutén-,tejmentes, szóját tartalmaz!), nutellás kifli (gluténmentes, tejmentes, krémje tejet tartalmazHAT!) gesztenyés kifli (glutén-,tejmentes), pizza (glutén-,laktózmentes), sonkás-snidlinges csavart (glutén-,laktózmentes), briós (glutén-,tejmentes) kiengedés után tojással lekenve, 180°C 14-16 perc
Érlelt sertés szalonna vákuumozva
Konyhasóban, hosszan érlelt füstölt szalonna, levákuumozva 25 dkg-os kiszerelésben, sertéshúsból.
Érlelt sertés sonka, szalonna vákuumozva
Konyhasóban, hosszan érlelt füstölt sonka és szalonna vegyesen, levákuumozva 25 dkg-os kiszerelésben, sertéshúsból.
Parizer (sajtos)
20 és 30 dkg-os kiszerelésben kapható sertéshúsból, saját készítésű sajt felhasználásával készült parizerünk. Az ár a súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.
Parizer (natúr)
20 és 30 dkg-os kiszerelésben kapható sertéshúsból készült parizerünk. Az ár a súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.
Disznósajt
Rendelhető 20 és 30 dekás kiszerelésben. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.
Sertészsír
Hagyományos sertészsír. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.
Véres hurka
Párban vásárolható, melynek súlya kb. 50 dkg. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.

Grillkolbász - fehér, paprika nélküli
A közelgő nyár és grillszezon kedvéért a következő hónapokban kapható lesz gluténmentes, igazi húsból készült grillkolbászunk. Az ár a súly függvényében változhat.

Grillkolbász - paprikás (nem csípős)
A közelgő nyár és grillszezon kedvéért a következő hónapokban kapható lesz gluténmentes, igazi húsból készült grillkolbászunk. Az ár a súly függvényében változhat.

Füstölt sonka
Hagyományos módon készült, hetekig érlelt és füstön füstölt sertés sonka. 1 kg-os csomagban vásárolható. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A füstölt húsok fűszer nélkül, kizárólag sóval készülnek. Hűtve, télen 10-15 fokos kamrában/pincében tárolhatók. Minden füstölt termékünk 3-4 hétig eltartható, felületén fehér kicsapódás lehet, amit eltávolítva később is lehet fogyasztani. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént.

Füstölt kolbász
Füstölt kolbászunk igazi alföldi ízvilágú, fokhagymás, köményes, paprikás, de csak nagyon enyhén csípős, sertéshúsból készült termék. Párban vásárolható, egy pár súlya kb. 40-50 dkg. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. Hűtve, télen 10-15 fokos kamrában/pincében tárolhatók. Minden füstölt termékünk 3-4 hétig eltartható, felületén fehér kicsapódás lehet, amit eltávolítva később is lehet fogyasztani. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént.

Füstölt angolszalonna
Hagyományos módon készült, hetekig érlelt és füstön füstölt sertés angolszalonna. 50 dkg-os csomagban vásárolható. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A füstölt húsok fűszer nélkül, kizárólag sóval készülnek. Hűtve, télen 10-15 fokos kamrában/pincében tárolhatók. Minden füstölt termékünk 3-4 hétig eltartható, felületén fehér kicsapódás lehet, amit eltávolítva később is lehet fogyasztani. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént.
Jáki páros
Lecsókolbászhoz hasonló, a debreceninél vastagabb, nem csípős, nem füstölt kolbász. Kiváló csilis babhoz, rakott krumpliba, főzelék mellé. A pontos ár a súly függvényében változhat.
Soproni felvágott - 20 dkg-os
20 és 30 dkg-os kiszerelésben kapható saját sertéshúsból készült sopronink. Az ár a súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént.
Soproni felvágott - 30 dkg-os
20 és 30 dkg-os kiszerelésben kapható saját sertéshúsból készült sopronink. Az ár a súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént.
Tepertőkrém 20 dkg
Kiszerelés 20 dkg. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.
Májas hurka
Rizzsel készül, így gluténmentes! Párban vásárolható, melynek súlya kb. 50 dkg. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.
Debreceni
Párban vásárolható, egy pár kb 20 dkg súlyú. Enyhén csípős. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.
Virsli (natúr)
Párban vásárolható, egy pár súlya kb. 15 dkg. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.
Kenőmájas
Kiszerelés kb. 25 dkg. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.

Füstölt kolozsvári szalonna
Hagyományos módon készült, hetekig érlelt és füstön füstölt sertés kolozsvári szalonna (császárszalonna). 50 dkg-os csomagban vásárolható. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A füstölt húsok fűszer nélkül, kizárólag sóval készülnek. Hűtve, télen 10-15 fokos kamrában/pincében tárolhatók. Minden füstölt termékünk 3-4 hétig eltartható, felületén fehér kicsapódás lehet, amit eltávolítva később is lehet fogyasztani. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént.

Kistermelői kovászos uborka - vödörben
Saját termelésű alapanyagból készült, házias recept alapján. Kiszerelés: 450g/vödör

Kistermelői kovászos uborka
Saját termelésű alapanyagból készült, házias recept alapján. Kiszerelés: 1kg/tasak

Zakuszka - padlizsános zöldség krém
Vegyszer mentes gazdálkodást folytató kertünkben termett zöldségekből készült. Tartalmaz padlizsánt,kápia és pritamin paprikát,paradicsomlét,hagymát és fűszereket. Hőkezeléssel tartósított, felbontás után hűtőben tárolandó 10 napig értékromlás nélkül.

Petrezselyem- és zellerzöld csokor
Egy csokorba rakva petrezselyemzöld és zellerzöld vegyszermentes kiskertünkből. Így együtt tökéletes húslevesbe, zöldséglevesbe és krémlevesekbe is.

Svéd uborka saláta - 720 ml
Vegyszer mentes gazdálkodást folytató kertünkben termett uborkából és hagymából készült. Hőjezeléssel tartósított, tartósítószert nem tartalmaz! Felbontás után hűtőben tárolandó 15 napig értékromlás nélkül.

Étcsokis répa
Fedezd fel a sárgarépa - friss, helyi alapanyagból készült egészséges finomságot! Képzeld el, hogy a napi rohanásban is élvezheted a tápláló, energiadús finomságokat – mindezt helyi alapanyagokból, természetes összetevőkkel! A hegykői Som Zöldségtől származó sárgarépa, a friss és gazdag narancsolaj és a természetes cukor és szőlőcukor tökéletes egyensúlyt alkotnak, hogy a nap bármelyik pillanatában feltöltődj energiával. A fenséges étcsokoládé bevonat a Harrer cukrszda és csokoládéműhely kitűnő alapanyagából és szakértelmével készült. Miért válaszd? Tápláló és egészséges: Az aszalt és áztatott sárgarépa nemcsak finom, hanem tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Energizáló: A szőlőcukor gyors energiát ad, ideális választás tízóraira, edzés előtt, vagy edzés után. Helyi alapanyagok: A hegykői Som Zöldségtől származó alapanyagok garantálják, hogy csak a legjobb, friss termékeket kapod. Tökéletes választás, ha nincs időd étkezni: Ha rohanásban vagy és nincs időd két étkezés között, ez a termék remek alternatíva! Gyönyörű sárga szín: Az élénk, napfényes szín garantálja, hogy nemcsak finom, hanem vizuálisan is vonzó lesz a snack. Egy igazi finom, tápláló snack, amelyet bárhol, bármikor fogyaszthatsz – egyszerűen, gyorsan és természetesen. Adj magadnak egy kis extra energiát a naphoz, és élvezd a legjobb ízeket, amit a természet adhat!

Tejcsokis répa
Fedezd fel a sárgarépa - friss, helyi alapanyagból készült egészséges finomságot! Képzeld el, hogy a napi rohanásban is élvezheted a tápláló, energiadús finomságokat – mindezt helyi alapanyagokból, természetes összetevőkkel! A hegykői Som Zöldségtől származó sárgarépa, a friss és gazdag narancsolaj és a természetes cukor és szőlőcukor tökéletes egyensúlyt alkotnak, hogy a nap bármelyik pillanatában feltöltődj energiával. A fenséges tejcsokoládé bevonat a Harrer cukrszda és csokoládéműhely kitűnő alapanyagából és szakértelmével kéeszült. Miért válaszd? Tápláló és egészséges: Az aszalt és áztatott sárgarépa nemcsak finom, hanem tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Energizáló: A szőlőcukor gyors energiát ad, ideális választás tízóraira, edzés előtt, vagy edzés után. Helyi alapanyagok: A hegykői Som Zöldségtől származó alapanyagok garantálják, hogy csak a legjobb, friss termékeket kapod. Tökéletes választás, ha nincs időd étkezni: Ha rohanásban vagy és nincs időd két étkezés között, ez a termék remek alternatíva! Gyönyörű sárga szín: Az élénk, napfényes szín garantálja, hogy nemcsak finom, hanem vizuálisan is vonzó lesz a snack. Egy igazi finom, tápláló snack, amelyet bárhol, bármikor fogyaszthatsz – egyszerűen, gyorsan és természetesen. Adj magadnak egy kis extra energiát a naphoz, és élvezd a legjobb ízeket, amit a természet adhat!

Fűszersó fokhagymás
Fűszersó fokhagymás 40 gr 100 % fagyasztva szárított hazai fokhagymából és parajdi sóból készült fűszersó, amely adalékmentes, vegán, vega, paleo Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről. De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás? Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben. A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? - Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent. A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

Répa
Fedezd fel a sárgarépából friss, helyi alapanyagból készült egészséges finomságát! Képzeld el, hogy a napi rohanásban is élvezheted a tápláló, energiadús finomságokat – mindezt helyi alapanyagokból, természetes összetevőkkel! A hegykrői Som Zöldségtől származó sárgarépa, a friss és gazdag narancsolaj és a természetes cukor és szőlőcukor tökéletes egyensúlyt alkotnak, hogy a nap bármelyik pillanatában feltöltődj energiával. Miért válaszd? Tápláló és egészséges: Az aszalt és áztatott sárgarépa nemcsak finom, hanem tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Energizáló: A szőlőcukor gyors energiát ad, ideális választás tízóraira, edzés előtt, vagy edzés után. Helyi alapanyagok: A hegykői Som Zöldségtől származó alapanyagok garantálják, hogy csak a legjobb, friss termékeket kapod. Tökéletes választás, ha nincs időd étkezni: Ha rohanásban vagy és nincs időd két étkezés között, ez a termék remek alternatíva! Gyönyörű sárga szín: Az élénk, napfényes szín garantálja, hogy nemcsak finom, hanem vizuálisan is vonzó lesz a snack. Egy igazi finom, tápláló snack, amelyet bárhol, bármikor fogyaszthatsz – egyszerűen, gyorsan és természetesen. Adj magadnak egy kis extra energiát a naphoz, és élvezd a legjobb ízeket, amit a természet adhat! 1000 Ft/10 dkg

Liofilizált málna
Liofilizált málna 100 % fagyasztva szárított málna szeletek, 30 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Friss, egészséges, ropogtatnivaló chips. Könnyen magaddal viheted, a visszazárható tasak sokáig megőrzi roppanósságát a gyümölcsnek. Sportoláshoz, túrázáshoz, müzlibe vagy amikor jól esik valami finomat és egészségeset ropogtatni. Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről. De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás? Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben. A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? - Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent. A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

Liofilizált szamóca
100 % fagyasztva szárított szamóca szeletek, 20 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Friss, egészséges, ropogtatnivaló chips. Könnyen magaddal viheted, a visszazárható tasak sokáig megőrzi roppanósságát a gyümölcsnek. Sportoláshoz, túrázáshoz, müzlibe vagy amikor jól esik valami finomat és egészségeset ropogtatni. Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről. De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás? Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben. A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? - Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent. A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

Levendulavíz
Levendulavíz Saját termesztésű levendula lepárlásáakor keletkezett víz: Frissíti, regenerálja, megnyugtatja a bőrt. Alvást segítő, idegrendszer kiegyensúlyozó hatásáért is igen kedvelt. Napégette bőrre, sebekre, horzsolásokra fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, hűsítő és sebgyógyító hatással bír. 50 ml

Fűszersó medvehagyma 40 gr
100 % fagyasztva szárított medvehagymából és parajdi sóból készült fűszersó, amely adalékmentes, vegán, vega, paleo Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről. De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás? Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben. A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? - Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent. A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

Levendulaolaj
Saját termesztésű angol és francia levendulából lepárolt, 100%-os tisztaságú, bevizsgált illóolaj. A levendula illóolaj az aromaterápia egyik sokoldalúan felhasználható gyöngyszeme. Segít leküzdeni a depressziót, visszaállítani a lelki egyensúlyt, a könnyebb elalvást és a zavartalan pihenést. A valódi levendula illóolaj nyugtató, ellazulást elősegítő, vérnyomáscsökkentő és antimikrobiális főbb hatásokkal rendelkezik. Alkalmazásának egyik kiemelt fontosságú területe az alvászavarok, szorongás és az idegesség kezelése, melyeknél aromalámpából elpárologtatva, vagy alvópárnák, masszázs- és fürdőolajok, ill. fürdősók alkotórészeként kerülhet felhasználásra. A levendula illóolaj nagyszerű egyensúlyt teremt nyugtató illatával. A nap lezárását szolgáló rituálék része. Nagyon jót tesz a bőrnek is, többek között nyugtatja a viszkető, irritált bőrt, gyógyítja a kisebb sebeket, vágásokat, horzsolásokat, emellett csökkenti a hegek kialakulásának esélyét. Ez az illóolaj a gombás fertőzések ellen is rendkívül hatásos

Fűszersó fertei zeller 40 gr
100 % liofilizált (fagyasztva szárított) fűszernövényeből (fertei zeller), parajdi sóból készült fűszersó adalékmentes, vegán, vega, paleo A "fertei" zeller, ahogy tájszólásban mi hívjuk, messze földön híres. 200 éve termesztik ezen a vidéken, kiváltképpen Hegykőn. Az álatlam készített zeller szár is részben saját termesztésű, hegykői zellerpalántáról nevelt levelek, részben pedig Hegykőről kapott zellerlevelek. Legtöbbször frissen, salátákhoz használjuk, nálunk, Magyarországon szinte elengedhetetlen hozzávalója az igazi, aranysárga húslevesnek. Bátran haszáljuk, ezt a nagyon jótékonyhatású zöldséget. Nagyon jó B-vitamin forrás, segíti a fokozott koncentrációt és a stressz oldását. Nyári hőség idején segíti a testünk sóháztartásának egyensúlyban tartását a reggel és délután elfogyasztott fél-fél pohár zellerlé, vízzel hígítva.

Liofilizált alma
100 % fagyasztva szárított almaszeletek, 30 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Egészséges chips rágcsálni. Útközben, túrázáshoz, buszon, vonaton és ahol jól esik! Sütibe, gyümölcslevesbe is teheted és felturbózhatod vele a műzlidet is. Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről. De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás? Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben. A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? - Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent. A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

Darált csípős paprika sóval -212 ml-es
Kertünkben termett csípős paprika fajtákból készült. Darált, sóval tartósított. Hűvös helyen tartandó, értékromlás nélkül.

Cseresznye befőtt
Kertünkben termett cseresznyéből készült,magozott. Üvegenként 40 dkg gyümölcsöt, két csapott kanál cukrot tartalmaz. Hőkezeléssel tartósított, felbontás után hűtőben tárolandó 10 napig értékromlás nélkül.

Vegyes befőtt
Kertünkben termett gyümölcsökből készült. Az üveg tartalmaz nektarinz, almát és körtét - eltérő mennyiségben, összesen 40 dkg súlyban. Üvegenként 2 csapott kanál cukrot és citromsavat. Hőkezeléssel tartósított, felbontás után hűtőben tárolandó 10 napig értékromlás nélkül.

Körte kompót
Kertünkben termett gyümölcsből készült, üvegenként 38-40 dkg gyümölcsöt és két csapott kanál cukrot tartalmaz. Hőkezeléssel tartósított, felbontás után hűtőben tárolandó 10 napig értékromlás nélkül.

Nektarin kompót
Kertünkben termett gyümölcsből,ízletes nektarinból készült. Üvegenként 40 dkg gyümölcsöt és két csapott kanál cukrot tartalmaz . Hőkezeléssel tartósított, tartósítószert nem tartalmaz. Felbontás után hűtőben tárolandó, 10 napig értékromlás nélkül.

Őszibarack ivólé - rostos
Sárga húsú őszibarackból készítettük,ízletes , rostos ivólé. Higítható. Citromsavat és cukrot tartalmaz, minimális mértékben. Hőkezeléssel tartósított, felbontás után hűtőben tárolandó 15 napig értékromlás nélkül. 750 mles üveg.

Alma ivólé - rostos
Kertünkben termett édeskés almákból készült, citromsavat és cukrot tartalmaz - nagyon kis mennyiségben. Hőkezeléssel tartósított.Felbontás után hűtőben tárolandó, 15 napig értékromlás nélkül. 750 ml

Patiszon
Vegyszer mentes gazdálkodást folytató kertünkben termett,zsenge patiszon. Az ár 1 db - ra vonatkozik,melynek súlya 1-2 kg közötti.

Füstölt fürjtojás napraforgóolajban, halapeno paprikás
A saját fürjtenyészetünkben termelt tojásokat főzzük, pácoljuk, bükkfaforgácson hagyományos eljárással füstöljük, majd fűszeres napraforgóolajjal üvegekbe tesszük. Hidegtálakra, szendvicsekbe, húslevesbe, vendégvárónak vagy ajándéknak is tökéletes. Tartósítószermentes, ezért hűtést igényel.


Napraforgó krémméz
Napraforgó virágból gyűjtött nektárt krémesítettünk és zártunk üvegekbe. Selymes ,sárgás színű méz.

Akác méz magvakkal 0,25 kg-os
Akác mézünkbe különböző magvakat tettünk. Nagyon jó rágcsálni valók , csemegék.

Facélia méz
Facélia,mézöntő fű viragából gyűjtötték méheink . Jótékony hatással lehet az emésztésre, segíthet a fáradtság leküzdésében és támogathatja a szervezetet az antibakteriális és antioxidáns hatása révén.

Akácméz aszalt gyümölccsel 0,25 kg
Különféle aszalt gyümölcsöket tettünk akác mézhez... Sárgabarack,szilva,fahéjas füge, gyömbér,arany mazsola is megtalálható a kínálatban...


Pritamin és kápia paprika -piros
Saját termelésű piros pritaminpaprika és piros kápia paprika. Az ár a megrendelt termék pontos súlyának függvényében változhat.